ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Βιογραφικό Μορφωτικού Συλλόγου Προμάχων ‘ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ’.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Προμάχων ιδρύθηκε το 1982 ως φυσική συνέχεια του χορευτικού ομίλου ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ που από το 1955 μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 70 εκπροσώπησε επάξια το χωριό των Προμάχων αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας με παραστάσεις που έδωσε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Σκοπός του Μορφωτικού Συλλόγου Προμάχων ‘ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ’ είναι να διατηρήσει και να προβάλει την τοπική κουλτούρα αλλά και να καταγράψει και να διαφυλάξει τα ήθη και έθιμα του τόπου.
Η χορευτική όμαδα του συλλόγου δίνει παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα καθώς και στο Εξωτερικό και την Κύπρο. Επίσης έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικά προγράμματα παρουσιάζοντας έθιμα των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Κάθε χρόνο διοργανώνει το Πολιτιστικό Αντάμωμα, ένα διήμερο εκδηλώσεων στο οποίο συμμετέχουν χορευτικοί σύλλογοι από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Στις 27 Οκτωβρίου εν όψει του εορτασμού του χωριού και της εκκλησίας διοργανώνει αναπαράσταση παραδοσιακού γάμου. Επίσης κάθε χρόνο συμμετέχει στο παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που οργανώνει ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης του οποίου τα έσοδα της εκδήλωσης καλύπτουν ανάγκες παιδιών με προβλήματα.
Το 2005 ιδρύει τράπεζα αίματος με σκοπό να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων του χωριού και όχι μόνο.Σήμερα λειτουργούν τρία τμήματα παραδοσιακών χορών στα οποία συμμετέχουν 120 χορευτές και χορεύτριες ηλικίας 5 – 65 ετών. Ο Μορφωτικός Σύλλογος Προμάχων ‘ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ’ πλαισιώνεται από όλο και περισσότερους φίλους που επιθυμούν να διαδώσουν την πολιτιστική ζωή και κληρονομιά αυτού του τόπου.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Just another WordPress site